Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Usluge vezane uz opasnu robu

DHL Express je u potpunosti ovlašten za rukovanje svim vrstama opasnih tvari u zračnom i cestovnom prijevozu u skladu s propisima Međunarodne asocijacije zračnih prijevoznika (IATA) za opasne tvari, te u skladu s odredbama zemlje i nadležnih lokalnih agencija.

Slanje opasnih roba

DHL, kao vodeća kompanija u transportnoj industriji, je certificiran prevoznik za određene kategorije opasnih tvari, i potpuno usklađen sa sljedećim propisima:
  • IATA, za zračni transport, koji se propisuju u svim zemljama koji posluju pod ICAO odredbama, kao i propisa ostalih avio kompanija unutar IATA pravilnika.
  • ADR, za cestovni transport, primjenjivi u svim zemljama koje su prihvatile ADR propise u svojim zakonima, a kao dodatak za EU zemlje, direktive EU vezane za transport opasnih roba (Savjetnik za opasne materije).
  • Pošiljaoci su odgovorni da potvrde da li se njihove pošiljke opasnih materija transportuju do destinacije avionskim ili cestovnim putem kao i da shodno tome pripreme.pošiljke.

Ukoliko niste sigurni koji se propisi odnose na Vas i želite razgovarati sa našim ekspertom za opasne materije, molimo Vas da pozovete naš Odjel za rad sa klijentima.